Wat is ergotherapie?

“Ergotherapie is een paramedische discipline die zich richt op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen bij mensen die door ziekte of handicap een lichamelijke of psychische beperking hebben opgedaan. De term ergotherapie is afkomstig van het Griekse ergos’ wat handeling, werk of daad betekend’.Quoi?

Ergotherapeuten hebben verschillende rollen: adviseren, begeleiden, behandelen, coachen, communiceren, diagnosticeren, innoveren, onderzoeken en werken aan kwaliteit!ergotherapeut lieselot blomme

Waarom een ergotherapeut?

Veel kinderen, en ouders, zijn al vertrouwd met een logopedist. Alleen ligt de focus van onze collega’s op de taalvaardighed en woordgebruik. Terwijl het motorische aspect net het werkterrrein van de ergotherapeuten is. We gaan eerst op zoek naar de onderliggende oorzaak en laten onze logocollega’s daarop verder verfijnen.

We ondersteunen kinderen en jongeren in allerlei taken of situaties waarmee ze dagelijks te maken krijgen. Ergotherapie creeërt zelfstandigheid bij de client en vergroot waar mogelijk. We werken op volgende vlakken: school (vb. schrijven), vrije tijd (vb. fietsen) en wonen (vb. veters strikken).

Terugbetaling

Sommige mutualiteiten zorgen voor een terugbetaling. Zie hierbij de links van die desbetreffende mutualiteiten:

Vlaams en Neutraal Ziekenfonds Partena OZ - Een slimme zet

Staat je mutualiteit hier niet tussen? Contacteer ons of hen ook gerust met je vraag!

Hoeveel kost een ergotherapeut?

Contacteer ons hiervoor. Alles hangt af van de soort therapie en eventuele recht op terugbetaling.